SahabatKu

Tuesday, August 17, 2010

Salleh Gregor Samsa Hina Orang Puasa

Salam Satu Malaysia dan Salam Ramadhan.
Isu laman sosial menjadi sebagai medium pelepas perasaan semakin parah nampaknya. Belum habis cerita Penghinaan Negeri Johor, sekarang ada pula cerita yang seorang budak hingusan MENGHINA orang-orang yang berpuasa di bulan yang mulia ni. Apa nak jadi? Dulu ada kes penghinaan kematian Din Beramboi, sekarang ni lagi dasyat. Dengan ini kita boleh lihat bagaimana ibubapa budak ni mendidik anak-anaknya. Saya malas mahu mengulas lebih lanjut. Biar anda sendiri yang memikirkannya.
Klik gambar untuk renungan terkesima
Klik gambar untuk tatapan lebih mesra
Kalau anda mahu meliat semua komen yang telah dibalas oleh mereka-mereka yang bersekutu dengan budak ni, anda boleh LIHAT DISINI dengan mata yang lebih terbeliak dan menggelegak. (kredit to http://www.arealcelebrity.com untuk gambar tersebut)
p/s: Rasanya facebook ni bukan kepunyaan seorang kanak-kanak. Mungkin dimiliki oleh orang dewasa. Saya pun tak pasti. Zaman sekarang banyak kes penyamaran di Facebook, tak hairanlah.

5 comments:

Aj said...

hahha dah dia remove profile dia dan blog dia skali.. hahaha mcm takut jadi mcm kes tajudin.. hahahahaha

Abhamz said...

salam, benda ni memang ada di klgn kita, sbb tiada iman...nama aje Islam

ummi iman said...

uurmm..tulah bila dah bersalah takut la..apo laie..

Afiq Ikhwan... said...

Alhamdulillah...takut=taqwa..xpa..if takut=xdak pa..x guna..

kayrul Ong said...

@Aj : bukan takat ttup akaun Fb, malah trus tutup blog dia..hahaha..cari penyakit betol..

@Abhamz:..Islam hanya pada kad pengenalan.. Nauzubillah..

@Ummi:..takut la tu...dah tak dapat dikesan dah...hahha..

@Afiq:.. Nasihat yang baik..
bak kata org2 kampung aku.,, kalau kena dada tak pa, kena kat mata? butaa....hehehe...