SahabatKu

Thursday, November 19, 2009

Saleum-OST Ketika Cinta Bertasbih with lyric

video
Salamu'alaikom warahmatullah
Jaroe dua blah ateuh jeumala
Jaroe lon siploh di ateuh ule
Meuah lon lake bak kawom dumna
Jaroe lon siploh di ateuh ubon
Salamu'alaikom lon tegur sapa
Jaroe siploh beu ot sikureng
Syarat ulon khen tanda mulia
Jaroe sikureng lon beu ot lapan
Geunan to timphan ngon aso kaya
Jaroe lon lapan lon beuot tujoh
Ranup lam bungkoh lon jok keu gata

Cuti citu

Assalammualaikum..
waah..
akhirnya aku dah habis untuk tiga semester di UMS ni.
huhuhu...
nda sedar gue..
maksudnya tahun depan aku sdah di semester 4..adeeh...
happy nyaaa...
hehe..
cuti semester pun sdah mula..
so hari ni aku akan balik ke rumahku yang amat ku rindui...wikikikii~
rasa nda sabar mau balik ni "beh"..haha
maksudnya aku akan meninggalkan pulau Labuan selama 4 minggu,,
dan pasti lah aku akan kembali lagi ke Labuan ni...huhu..
jam 12 tengah hari ni flight ku dari Labuan ke Kota Kinabalu...
huhu..
malas mau naik ferry...
banyak orang cakap yang aku ni eksyen sebab aku naik flight balik sabah..
wuiiik...
aku bukan eksyen atau pun belagak..
haha..
this is because aku mampu beli tiket kapal terbang..wakakka..
sebenarnya aku terpaksa naik flight sebab banyak barang kena bawa..
beg saja sudah 2 biji..adeeh..
kalau naok ferry terpaksalah aku terangkat sana..terangkut sini...
pastu ferry labuan tu kota kinabalu mengambil masa 3 jam...
huuuuoooo...nda sanggup aku..huhu...
kalau naik flight 20 minit dah smpai KK...hehe..
senang hati beta...hhoohoh...
sem ni saja sudah 4 kali aku naik flght KK-Labuan-KK..
haha..bukan mau belagak,,tapi aku ni jenis yang mengutamakan keselesaan...
biar papa kedana..tapi selesa tetap menjadi pilihan..hahaha..
so,,
aku dah kemas-kemas barang...
kena bersihkan bilik..sapu sana..sapu sini...
angkat sana..angkat sini..
fuh..!! penat yang amat..
dah menjadi tradisi kalau mau cuti semester,,
huhu..
nampaknya hari ni aku nda tidur la sampai jam10 pagi..
jam10 pagi mak cik aku ambil dan hantar aku ke airpot..hehe..selamat duit tambang taxi aku..
hohoho..
waw..nampaknya semasa aku menulis ni..hujan yang amat sangat..
huhuhu..
memang best kalau tidur...tapi,,banyak lagi barang kena kemas..
huhu..
nda pa laa...sampai sja rumah nanti..kira-kira jam 1 ptg la...
konpem terus kuak lentang di katil kesayanganku...hehe...
emm..
aku mau tambah sedikit la lagi sebeum aku meneruskan misi yang belum selesai ni..
sekarang di kampus ku tengah demam KCB..haha..
apa KCB tu..?
hehe..
KCB tu stand for "Ketika Cinta Bertasbih"...haha..
filem indonesia...
aku pun belum tengok lagi movie tu..
mungkin aku akan tengok bila sampai rumah nanti..
mereka cakap movie ni best..haha..
aku pun nda tau la...
huhu..
tapi aku ada dengar sound track nya...
haha..dalam banyak-banyak lagu dalam album sound track tu..
aku tertarik dengan lagu yang berjudul "saleum"..haha..
walaupun lirik yang digunakan satu patah haram pun aku nda paham..
tapi gubahan muziknya membuatkan aku berkali-kali mengulang lagu tu..hehe...
best wooo...
haha..
ok la..
nampaknya sampai disini saja la...
aku dah penat..mata aku dah macam ada chew gum dah..
melekat coz mengantu yang amat..haha..
aku belum rehat lagi dari semalam...
kemarin last paper..
aku cuma tidur 3 jam saja,,,
habis ja paper jam5 ptg,,terus lepak2...
pastu jam 7 ada parti-parti sikit sampai la jam 11 malam..
jam 11 malam aku terus kemas baju sampai la sekarang..
hahha..
lama gila aku berkemas...
btw,,
i wanna say good bye Labuan and i'll return on 28th december...
akhir kata...
"hargailah air"..
wiikikik...
bye :D

Sunday, November 8, 2009

What does BTW stand for.??

Ahaaa...
ni lagi satu perkara yang kita selalu jpa..kih2..
selalunya masa kita chat kannn..??
atau mcm biasa la..komen mengomen...hik2..
so apa maksudnya..?? hehe..
ni diaaa...
BTW ni sebenarnya adalah akronim bagi perkataan bahasa inggris..
yang membawa maksud...
By The Way
hahaha...
maksud by the way apa..?
adeeeh...
lu pikir la sendiri yaaa.....
:D

Thursday, November 5, 2009

what does NOPE stand for..??

Wedew2...hehe..
ok sekarang ni ada lagi satu perkara tentang gaya chat yang kita selalu lihat kan....
macam biasala perkataan NOPE ni slalu kita lihat..
dan...satu perkara lagi...aku SUNGGUH sengal vs menyampah lagi sekali bila lihat orang yang tidak tau maksud NOPE ni...huhuhu...
mereka selalunya mendifinisikan NOPE ni sebagai "noob"...haha..siapa yang tau main game dota..konpem tau perkataan noob ni...huhu...
satu hal lagi mereka selalu menganggap NOPE ni sebagai "benggong,,"..ataupun "poyo"..
adeelaah..
agak-agak la bai...hehe..
so dengan rela hati yang semakin mengembang ni...dan tanpa segan silu..tanpa malu-malu halkum...aku nak bagi maksud NOPE ni...huhu...
NOPE ni diambil dari perkataan bahasa inggeris...
yang bermaksud..
"NO"
kenapa NO menjadi NOPE..?
hehe...ada fakta yang mengatakan ini disebabkan pengaruh slang(tau kan slang tu..? ala kalau bahasa bakunya di sebut "slanga".)
dan ada lagi sumber yang memberi tahu perkataan NOPE ni adalah pengaruh slang rakyat Jerman...
so maksudnya kalau orang Jerman nak kata "no"...bunyinya "NOPE"..
hahha...
tapi aku tak pernah pula berkomunikasi ngan orang Jerman..huhu..
SO, macam biasalah wahai teman-temanku yang setia membaca...
kalau kamu nak terima maksud ni dengan rela hati lagi tulus dan murni...terima kasih..
aku hanya memberi maklumat sahaja...hehe...
kalau kata.."lantak laa.."..
aku kata pulak.." Do I care..??"..hehe..
ok la...
rasanya sampai disini saja post ku kali ini...
hehe..
bye..:D
p/s: "NOPE" dalam bahasa gaul Indonesia pula merujuk kepada "nomber handphone".

Thursday, October 29, 2009

What does LOL stand for??

Yehaww....
wew..
ha..ha..
Mungkin kamu pernah jumpa perkataann LOL kan..?
selalunya benda ni kamu tgk bila kmu sedang chat,,
selain tu di friendster,Facebook dan lain-lain laman sosial...
banyak yang tidak tau apakah maksud LOL kann...?
wew..
kadang-kadang sengal vs menyampah bila org salah guna perkataan ni..=.="
mereka yang selalu menyalahgunakan LOL disebabkan salah tafsir...
bagi mereka perkataan LOL ni ialah "bahlul"..,"bongol"..,"biul"...
haha..kesian mereka kan yang tidak tau cara menggunakan LOL ni sebaiknya...
waakakaka~
Ok la,,,so aku mau beritahu la apa yg di maksudkan dengan LOL ni...
LOL ni ialah singkatan dari perkataan bahasa inggris...
maksunya ialah..

"Laughing out loud" atau

pun "Lots of Laughs"

Perkataan singkatan ni selalunya digunakan untuk mengambarkan betapa lucunya sesuatu perkara tersebut...

haaa...sekarang aku harap kamu semua sdah faham dan tahu cara penggunaan LOL yang betul...

benda ni walaupun dianggap remeh,tapi cuba kamu bayangkan bila kamu sedang berchatting dengan orang luar negara(contohnya)..,kemudian kamu salah tafsir LOL ni..adeeeh... miscommunication nnti jadinya...hehe..=.="

SO, lepas ni aku harap kamu boleh menggunakan LOL ni dengan sebaiknya yooo...:D

tapi kalau kamu nda mau terima dan kata.."suka hati aku lah mau guna LOL tu macam mana.."

haha...ni jawapan aku.."lantak ko la lahh...Ada ku kesah..?"..

hahahay..

Ok la..

aku mau sambung study ni...

aku update ni pun cuma mau release tension saja....huhhu...

Bye..!!

Saturday, October 24, 2009

Happy Anniversary..!!

Assalammualaikum...
yaah...hari ni genaplah 1 tahun blog ku ini dibuka...
24 okt...
sedar tak sedar, sudah setahun blog ini muncul dalam hidupku..
dari pengetahuan "0%" tentang alam blog,,sampailah sekarang mungkin sudah "40%"...
walaupun blog ku ini tidaklah secanggih blog-blog manusia yang lain,,tapi syukurlah kerana aku masih ada blog...hehhe...
ini juga bermakna sudah setahun ku bermastautin di Labuan ini..
mungkin ramai yang tidak suka duduk di Labuan ini,,begitu juga dengan diriku..
tapi kadang-kadang ada kebaikannya juga yooo...
huhu..
sudah sebulan lebih ku nda mengupdate blog ini...huhu...
banyak sebab laa...
busy,,malas,,,tiada idea,,,hehe...
so aku harap aku boleh improve lagi dalam dunia blog ni..walaupun yang adoo...
aku juga ingin berterima kasih kepada seseorang selebriti remaja yang mengenalkan aku kepada dunia blog ini...
seseorang yang jauh nun di Indonesia,,,haha
kalau aku mention namanya di sini pasti kamu kenal dan pasti kamu nda percaya...haha..
tapi ini cerita betul,,bukan rekaan...(terpulang kepada kamu kalau mau percaya atau nda)..
Thanks bro..!!
(wew,,dia pun lama nda update blognya...menghilang..haha..whatever..)
2/11/2009
haa..itu tarikh final exam kami di sini..
so aku kena putting much more effort untuk berjuang di final exam..huhu..
sekarang sudah mulai study week...fuuh...
macam sekejap sja semester ni berlalu...
tahun depan sudah mlangkah ke semester 4...
waw....
ertinya aku ada 1 tahun setngah lagi untuk habiskan study di sini...
nda sabar woooo....
ok la..
tiada idea lagi ni mau tulis apa...haha...
kepala pening...
macam-macam di fikir...assignment+presentation+quiz+EXAM...adeeh...
Bye...:D

Tuesday, September 15, 2009

Saturday, September 5, 2009

Jam poyo

haha..=P
Semalam aku dapat satu emel dari member aku,
aku ingatkan gambar apa yang di attach ni,,
rupa-rupa nya gambar jam ni..hahaha..
mula-mula tak paham..
selepas 2-3minit menenung..baru lah paham jam ni macam mana nak tengok..hahha
(aku ni memang lambat pick-up sikit,,suka pending..wakakka)
so aku rasa jam ni lah jam yang paling susah nak tengok coz kena kira dulu..lol.
so siapa-siapa nak beli jam macam ni ( ada kna jual ka benda ni?),,kenalah bawa kalkulator selalu erk..hahaha...
lucu..lucu..

Monday, August 31, 2009

Salam Kemerdekaan ke-52

"tanggal 31.. bulan lapan 57.."
hahha..
hari ni genaplah 52 tahun negara kita Malaysia merdeka..
So, kepada mereka yang sayangkan negara ini, pandai-pandailah jaga..
kerana untuk mencapai kemerdekaan ini bukanlah mudah oii...
ini adalah hasil dari pengorbanan nenek moyang kita..
Jadi setelah 52 tahun Malaysia merdeka, mari kita sama-sama fikir apa pengorbanan kita terhadap negara kita ini?
Hahaha...
Fikir..jangan tak fikir...
Buat negara ku yang tercinta, aku mendoakan semoga negara kita yang berdaulat ini terus maju, aman, harmoni, sejahtera dan dilindungi dari anasir-anasir jahat. Amin...
Walaupun ada negara jiran yang cuba menggugat negara kita dengan menfitnah kita sebagai "Maling" (pencuri) budaya dan kesenian mereka, tapi aku rasa itu tidak sama sekali memberi kesan kepada negara kita yg semakin gah di mata dunia. Dan ingatlah wahai negara jiran, Malaysia bukanlah pencuri budaya dan kesenian negara anda, dan kami sbagai warga negara Malaysia pun tidak ingin pun mengambil budaya anda di sana. Fikir-fikirlah sendiri untuk kemajuan negara anda ya...negara anda tu masih belum maju, kalau terus menfitnah dan terus memaki hamun negara Malaysia, sampai bila nak maju. Keluarlah dari fikiran ortodoks itu ya,,
"ya iya lah ortodoks"..hahha,,,canda doang,,,
Dan seperkara lagi buat negara jiran, sekali sekala berterima kasihlah terhadap Malaysia kerana ramai warganegara anda mencari rezeki di sini. Jadi apa kata, kita hentikan isu itu, jangan diperbesarkan,,"ngak enak dong"..
Ok, salam kemerdekaan dari saya...Ingat kita satu Malaysia..!!!!

Thursday, August 27, 2009

Miss my Lovely Mum and Dad..!!!

huuuwaaa...."(
hari ni aku buka puasa sorang2 dalam bilik asrama..huhu..
so lepas azan je terus ngap semua makanan..hahha...
sebelum berbuka puasa, my mum sms,,"apa sungkaianmu?" (beli apa utk bbuka?)
so,tiba2 ja terus sedih coz rindu nak berbuka puasa di rumah...
lepas berbuka, terus sembahyang maghrib,,
dan selepas sembahyang tu lah aku rasa sedih yang teramat sangat...
coz teringatkan my mum and my dad di rumah..huuuwaa...
banyak perkara yang mbuatkan aku sedih bila teringatkan mereka...
ye lah,,bila tinggal jauh dari keluarga ni, baru rindu dan keinsafan tu datang..huhu..
aku sedar,aku ni bukanlah anak yang baik..huhu..
so, apa kata kita layan video ni..
harap2, lepas ni kita selalu berdoa untuk kesejahteraan ibubapa kita..
aku teringat satu hadis yang bermaksud:..
"siapa yang tidak mendoakan ibu bapanya 7 hari berturut-turut, walaupun dia melakukan solat dan amal soleh disebabkan dia tidak mendoakan ibu bapanya maka jatuhlah ia sebagai anak derhaka"
video

Monday, August 24, 2009

Manbai feat.Raihan-Harapan Ramadhan

video
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan
Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua
p/s: lagu ni sentiasa segar,,,,hayatilah...

Sunday, August 23, 2009

Marhaban Ya Ramadan

"wahai orang-orang yang beriman, telah wajib ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah di wajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang yang bertakwa"
Al Baqarah-183

Saturday, August 15, 2009

Mid Sem Break

Ahahay...
pengumuman kepada semua orang-orang kampung!!!
bermula 15hb ogos hinga 23hb aku cuti
wakakakakaak
hari yang aku nanti-nantikan
macam biasa la
cuti ni acara menghabiskan duit
hahaahay..
so ndak sabar sudah mau lepak-lepak sama member ni
lepak sampai subuh
ok la
sekarang ni aku tengah packing baju
bye..!!!

Sunday, August 9, 2009

Prau Layar & Ampar Pisang Koir.

video
Prau Layar (lagu Jawa)
Yo konco ning nggisik gembiro
Alerap lerap banyune segoro
Angliyak numpak prau layar
Ing dino minggu keh pariwisoto
Galo praune wis nengah
Byak byuk byak banyu binelah
Ora jemu jemu karo mesem ngguyu
Ngilangake roso lungkrah lesu
Adik njawil mas
Jebul wis sore
Witing kalopo katon ngawe awe
Prayogane becik balik wae
Dene sesuk esuk
Tumandang nyambut gawe
Ampar Pisang ( lagu Kalimantan Tengah)
Ampar ampar pisang
Pisangku balum masak
Masak sabigi dihurung bari-bari
Masak sabigi dihurung bari-bari
Mangga lepak mangga lepok
Patah kayu bengkok
Bengkok dimakan api
apinya canculupan
Patah kayu bengkok
Bengkok dimakan api
apinya canculupan
Nang mana batis kutung dikitip bidawang
p/s: cuba lihat lirik lagu ampar pisang tu,bahasanya mirip bahasa Kedayan Brunei kan?

Tuesday, July 28, 2009

Rahsia Hidung

Halo..hehe..
ok kali ni aku mau share sikit tentang rahsia hidung dan keperibadian anda..
hehe..
mungkin belum pasti macam mana bentuk hidung anda dan apakah rahsia di sebalik hidung anda..
rahsia di sebalik hidung anda..emm..maksud saya keperibadian anda,,bukan rahsia DI DALAM hidung anda..hehehe... yang itu hanya cermin dan jari anda sahaja yang tahu.. kwang..kwang,,kwang,,
Dan mulai sekarang berhati-hati sikit kerana, jika anda sedar hidung anda sedang diperhatikan, mungkin orang itu cuba menilai keperibadian anda dengan tanpa izin..huhuhuuaa...
atau kemungkinan besar, hidung anda bertaik atau bulu hidung anda berjuntai, lupa nak talk-in(eh lupa lah ejaannya,,kalo salah mintak hampun yer..)..hehe..
baiklah tuan-tuan dan pondan..eh salah..puan-puan..
jom baca... :c)
1. Hidung agak besar
mencerminkan seseorang itu cepat tersinggung, nafsunya besar dan agak pemalas
2.Hidung agak besar dan bulat
mencerminkan dia seseorang yang bergaya dan tidak suka dianggap remeh.
3.Hidung agak besar bagian bawah
mencerminkan seseorang itu tidak cermat dan tidak pandai menyimpan wang, selalu berfikir yang baik2 sahaja.
4.Hidung agak besar tapi mancung
mencerminkan dia seorang yang angkuh dan suka mementingkan diri sediri.
5.Hidung agak besar tapi penyek
mencerminkan dia seseorang yang tidak punya inisiatif.
6.Hidung agak kecil
mencerminkan dia seoarang yang cerdas namun hidupnya selalu menderita.
7.Hidung agak sederhana
mencerminkan dia seseorang yang berhati tulus dan suka menolong
8.Hidung agak mancung agak runcing
mencerminkan dia seorang yang sportif dan begitu pandai berbicara
9.Hidung dengan lubang hidung agak lebar
mencerminkan dia seorang yang suka menginginkan milik orang lain.
10.Hidung dengan lubang hidung agak kecil
mencerminkan dia seorang yang tidak teguh pendirian, fikiran tidak tetap dan mudah tergoda.

p/s: jauhilah pembedahan plastik

Sunday, July 26, 2009

You Are Not Alone - Michael Jackosn

video
Jom kita hayati lagu ini bersama
Sambil kita berfikir sejenak, apakah punca kematian Micheal Jackson,
adakah dia dibunuh, atau benar-benar diserang penyakit jantung?
Tapi yang nyata, semua ini ialah ketentuan Tuhan.
Ajal maut di tangan Allah swt.
p/s: siapa nak download,silakan.

Saturday, July 25, 2009

Abu Bakar Ellah - Orang Kita

video
Makan pakai tangan
Suka makan belacan
Jumpa ucap salam
Adalah....
Orang kita
Pandai bikin tapai
Suka ramai-ramai
Kadang ampai-ampai
Adalah...
Orang kita
Orang kita.....
Jaga-jagalah budaya kita
Orang kita.....
Jaga-jagalah budaya kita
Orang kita
Kita orang
Orang kita
Kita orang
Orang kita...hei, hei!
Hisap sigup kirai
Sungip sisip mulut
Pakai gigi emas
Adalah...
Orang lama
Laksmana Hang Tuah
Paduka Mat Salleh
Si Aki Antanom
Adalah...
Orang kita
Orang kita.....
Ingat-ingat asal-usulnya
Orang kita.....
Ingat-ingat asal-usulnya
Orang kita
Kita orang
Orang kita
Kita orang
Orang kita...hei, hei!
(orang kita, kita orang solo)
Sifat rendah diri
Hormat-menghormati
Berbudi pekerti
Adalah...
Orang kita
Pura-pura lupa
Suka angan-angan
Lupa asal-usul
Adalah...
Orang kita

Thursday, July 23, 2009

Rahsia Gerak Laku

hahaa..
now i wanna talking about rahsia gerak laku..
yaahh..i knew that you are noticed about this..
biasanya kalau kita bersembang dan bercakap dengan kawan kan,,
haha..apalagi lagi kalau kita baru sahaja kenal sama itu orang..hehe..itu orang?? wkakaka..
so, kalau mau tahu sama ada individu itu berminat,kurang berminat atau langsung tidak berminat dengan apa yang kita sedang cakapkan..
hahaha..
check this out..~~ wiwiew..~
1. melindungi mulut dengan tangan apabila bercakap.
Tindakan ini membayangkan yang dia kemungkinan berdusta, memutarbelitkan perkara, ragu, atau dia sendiri tidak yakin dengan perkara yang diucap atau cakapkan.
2. Berpeluk tubuh ketika bercakap
Dia memperlihatkan satu sikap yang defensif. Dia tidak akan menerima apa-apa yang kita cakapkan. Tindakan ini juga mengambarkan yang dia sukar mengalah atau bersetuju dan bekerjasama dengan kita. Gerak laku yang demikian juga menunjukkan yang dia berbeza pendapat, serba salah atau kemungkinan tidak berpuas hati dengan kita.
3. Matanya tidak memberi tumpuan atau merayap ke sana dan ke mari
Gerak laku sedemikian menunjukkan dia tidak berminat pada perkara yang kita ucapkan. Kalaulah kita baru berkenalan dengannya, maka perlakuan sebegini menunjukkan yang dia tidak benar-benar berminat pada diri kita.
4. Mata dan dahi berkerut-kerut
Ini menandakan dia berminat dengan apa yang kita ucapkan tapi tidak percaya apa yang kita ceritakan padanya.
5.Mata berkelip lebih laju daripada biasa
Gerak laku ini pula mengambarkan yang dia pendusta. Kata-katanya tidak boleh dipercayai.
6. Memandang tepat ke mata kita sewaktu kita bercakap
Ini menunjukkan dia amat berminat dengan isi percakapan kita betul-betul menarik minatnya. Atau kiranya isi percakapan itu tidak menimbulkan minatnya, kemungkinan dia benar-benar berminat untuk berkenalan dengan kita secara lebih dekat
7. Memandang kita, tetapi tidak pada mata ( tetapi dia memandang hidung, dagu, dahi, atau leher kita ) sewaktu kita bercakap
Ini bermakna dia berminat, tetapi dia seorang pemalu. Perasaannya tidak selesa. Dia tidak releks.
8. Ketika kita bercakap dia bersandar ke belakang
Dia bersikap nagetif kapada kita. Dia kekungkina berasa bosan, menyampah ragu atau memandang rendah diri kita.
9. Mengiringkan badan ke kiri dan ke kanan sewaktu kita bercakap
Ini memperlihatkan dia berasa ragu dan terancam dengan isi dan cara kita bercakap. Dia juga berada dalam keadaan resah dan fikirannya tegang.
10. Mencekak pinggang dan menarik-narik seluarnya ke atas
Orang yang bersikap siap sedia. Orang sebegini selalunya mempunyai objektif dan cita-citanya jelas. Dia juga biasanya memiliki nafsu hidup yang tinggi dan didorong oleh hasrat untuk berjaya
haha..so apa macam..??
jadi kalau semua perkara ini berlaku apabila kita sedang bercakap dengan seseorang,
cepat-cepatlah sedar bahawa dia suka,kurang suka atau tidak suka langsung dengan isu yang kita bualkan,,
jadi pandai-pandailah tukar topik kalau dia tak berminat langsung,,
nanti kita jadi syok sendiri pulak..wakakak...
ok..bubye.!!