SahabatKu

Thursday, November 19, 2009

Saleum-OST Ketika Cinta Bertasbih with lyric

video
Salamu'alaikom warahmatullah
Jaroe dua blah ateuh jeumala
Jaroe lon siploh di ateuh ule
Meuah lon lake bak kawom dumna
Jaroe lon siploh di ateuh ubon
Salamu'alaikom lon tegur sapa
Jaroe siploh beu ot sikureng
Syarat ulon khen tanda mulia
Jaroe sikureng lon beu ot lapan
Geunan to timphan ngon aso kaya
Jaroe lon lapan lon beuot tujoh
Ranup lam bungkoh lon jok keu gata

Cuti citu

Assalammualaikum..
waah..
akhirnya aku dah habis untuk tiga semester di UMS ni.
huhuhu...
nda sedar gue..
maksudnya tahun depan aku sdah di semester 4..adeeh...
happy nyaaa...
hehe..
cuti semester pun sdah mula..
so hari ni aku akan balik ke rumahku yang amat ku rindui...wikikikii~
rasa nda sabar mau balik ni "beh"..haha
maksudnya aku akan meninggalkan pulau Labuan selama 4 minggu,,
dan pasti lah aku akan kembali lagi ke Labuan ni...huhu..
jam 12 tengah hari ni flight ku dari Labuan ke Kota Kinabalu...
huhu..
malas mau naik ferry...
banyak orang cakap yang aku ni eksyen sebab aku naik flight balik sabah..
wuiiik...
aku bukan eksyen atau pun belagak..
haha..
this is because aku mampu beli tiket kapal terbang..wakakka..
sebenarnya aku terpaksa naik flight sebab banyak barang kena bawa..
beg saja sudah 2 biji..adeeh..
kalau naok ferry terpaksalah aku terangkat sana..terangkut sini...
pastu ferry labuan tu kota kinabalu mengambil masa 3 jam...
huuuuoooo...nda sanggup aku..huhu...
kalau naik flight 20 minit dah smpai KK...hehe..
senang hati beta...hhoohoh...
sem ni saja sudah 4 kali aku naik flght KK-Labuan-KK..
haha..bukan mau belagak,,tapi aku ni jenis yang mengutamakan keselesaan...
biar papa kedana..tapi selesa tetap menjadi pilihan..hahaha..
so,,
aku dah kemas-kemas barang...
kena bersihkan bilik..sapu sana..sapu sini...
angkat sana..angkat sini..
fuh..!! penat yang amat..
dah menjadi tradisi kalau mau cuti semester,,
huhu..
nampaknya hari ni aku nda tidur la sampai jam10 pagi..
jam10 pagi mak cik aku ambil dan hantar aku ke airpot..hehe..selamat duit tambang taxi aku..
hohoho..
waw..nampaknya semasa aku menulis ni..hujan yang amat sangat..
huhuhu..
memang best kalau tidur...tapi,,banyak lagi barang kena kemas..
huhu..
nda pa laa...sampai sja rumah nanti..kira-kira jam 1 ptg la...
konpem terus kuak lentang di katil kesayanganku...hehe...
emm..
aku mau tambah sedikit la lagi sebeum aku meneruskan misi yang belum selesai ni..
sekarang di kampus ku tengah demam KCB..haha..
apa KCB tu..?
hehe..
KCB tu stand for "Ketika Cinta Bertasbih"...haha..
filem indonesia...
aku pun belum tengok lagi movie tu..
mungkin aku akan tengok bila sampai rumah nanti..
mereka cakap movie ni best..haha..
aku pun nda tau la...
huhu..
tapi aku ada dengar sound track nya...
haha..dalam banyak-banyak lagu dalam album sound track tu..
aku tertarik dengan lagu yang berjudul "saleum"..haha..
walaupun lirik yang digunakan satu patah haram pun aku nda paham..
tapi gubahan muziknya membuatkan aku berkali-kali mengulang lagu tu..hehe...
best wooo...
haha..
ok la..
nampaknya sampai disini saja la...
aku dah penat..mata aku dah macam ada chew gum dah..
melekat coz mengantu yang amat..haha..
aku belum rehat lagi dari semalam...
kemarin last paper..
aku cuma tidur 3 jam saja,,,
habis ja paper jam5 ptg,,terus lepak2...
pastu jam 7 ada parti-parti sikit sampai la jam 11 malam..
jam 11 malam aku terus kemas baju sampai la sekarang..
hahha..
lama gila aku berkemas...
btw,,
i wanna say good bye Labuan and i'll return on 28th december...
akhir kata...
"hargailah air"..
wiikikik...
bye :D

Sunday, November 8, 2009

What does BTW stand for.??

Ahaaa...
ni lagi satu perkara yang kita selalu jpa..kih2..
selalunya masa kita chat kannn..??
atau mcm biasa la..komen mengomen...hik2..
so apa maksudnya..?? hehe..
ni diaaa...
BTW ni sebenarnya adalah akronim bagi perkataan bahasa inggris..
yang membawa maksud...
By The Way
hahaha...
maksud by the way apa..?
adeeeh...
lu pikir la sendiri yaaa.....
:D

Thursday, November 5, 2009

what does NOPE stand for..??

Wedew2...hehe..
ok sekarang ni ada lagi satu perkara tentang gaya chat yang kita selalu lihat kan....
macam biasala perkataan NOPE ni slalu kita lihat..
dan...satu perkara lagi...aku SUNGGUH sengal vs menyampah lagi sekali bila lihat orang yang tidak tau maksud NOPE ni...huhuhu...
mereka selalunya mendifinisikan NOPE ni sebagai "noob"...haha..siapa yang tau main game dota..konpem tau perkataan noob ni...huhu...
satu hal lagi mereka selalu menganggap NOPE ni sebagai "benggong,,"..ataupun "poyo"..
adeelaah..
agak-agak la bai...hehe..
so dengan rela hati yang semakin mengembang ni...dan tanpa segan silu..tanpa malu-malu halkum...aku nak bagi maksud NOPE ni...huhu...
NOPE ni diambil dari perkataan bahasa inggeris...
yang bermaksud..
"NO"
kenapa NO menjadi NOPE..?
hehe...ada fakta yang mengatakan ini disebabkan pengaruh slang(tau kan slang tu..? ala kalau bahasa bakunya di sebut "slanga".)
dan ada lagi sumber yang memberi tahu perkataan NOPE ni adalah pengaruh slang rakyat Jerman...
so maksudnya kalau orang Jerman nak kata "no"...bunyinya "NOPE"..
hahha...
tapi aku tak pernah pula berkomunikasi ngan orang Jerman..huhu..
SO, macam biasalah wahai teman-temanku yang setia membaca...
kalau kamu nak terima maksud ni dengan rela hati lagi tulus dan murni...terima kasih..
aku hanya memberi maklumat sahaja...hehe...
kalau kata.."lantak laa.."..
aku kata pulak.." Do I care..??"..hehe..
ok la...
rasanya sampai disini saja post ku kali ini...
hehe..
bye..:D
p/s: "NOPE" dalam bahasa gaul Indonesia pula merujuk kepada "nomber handphone".