SahabatKu

Tuesday, February 24, 2009

Siapa Dirimu ep4

Wokey..cerita ni bersambung lagi...
apa yg aku suka sangat, bulan Mei ialah bulan kelahiran aku..hahhaa..
mau tau sifat aku macam mana..?
kamu kaji la sendiri..he3..
ada yg tepat pada diriku dan ada yang juga yg kurang tepat, bah kan sudah di bilang kajian saja..he3..(yg font warna merah tu macam betul ja..,huh..,tercapai la cita-cita aku ni tau..kih3..amin..)
yg lain2..lu pikir la sendiri...!!
ni dia..
MEI
Kekerasan hati & degil. Kuat semangat & bermotivasi tinggi. Pemikiran yang tajam. Mudah marah apabila tidak dikawal. Pandai menarik hati orang lain & menarik perhatian. Perasaan yang amat mendalam. Cantik dari segi mental & fizikal. Tidak perlu dimotivasikan. Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain. Mudah dipujuk. Bersikap sistematik (otak kiri). Suka berangan. Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. Daya khayalan yang tinggi. Permikiran yang tajam. Pandai berdebat. Fizikal yang baik. Kelemahan sistem pernafasan. Suka sastera, seni & muzik serta melancong. Tidak berapa suka duduk di rumah. Tidak boleh duduk diam. Tidak punya ramai anak. Rajin dan bersemangat tinggi. Agak boros.
JUN
Berfikiran jauh & berwawasan. Mudah ditawan kerana sikap baik. Berperangai yang lemah lembut. Mudah berubah sikap, perangai, idea @mood. Idea yang terlalu banyak di kepala. Bersikap sensitif. Otaknya aktif(sentiasa berfikir). Sukar melakukan sesuatu dengan segera. Bersikap sukamenangguh-nangguh. Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik. Cepat marah & cepat sejuk. Suka bercakap & berdebat. Suka buat lawak & bergurau. Otaknya cerdas berangan-angan. Mudah berkawan & pandai berkawan. Orang yang sangat tertib. Pandai mempamerkan sikap. Mudah kecil hati. Mudah kena selsema. Suka berkemas. Cepat rasa bosan. Sikap terlalu memilih & cerewet. Kurang mempamerkan perasaan .Lambat nak sembuh apabila terluka hati. Suka kepada barang yang berjenama. Mudah menjadi eksekutif. Kedegilan yang tidak terkawal. Sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

No comments: